Hur importerar man produktbilder i standard Magento2

1. Ladda upp bilderna till servern i Magentos rootmapp/pub/media/import (Har ett FTP-konto på vår server så laddar ni upp bilderna i mapp media/import)

2. Skapa en CSV-fil med rubrikerna sku, base_image, base_image_label, small_image, small_image_label, thumbnail_image, thumbnail_image_label och ange artikelnummer, filnamn samt bildetikett under respektive rubrik.

3. Logga in till Magento2 adminpanel och välj Butiker > Importera i menyn.

4. Välj Produkter i Entitestyp

5. Klicka på Bläddra och välj CSV-filen ni skapade tidigare

6. Ange pub/media/import till höger om Bildfilsmapp (Images File Directory).

7. Klicka på knappen Check Data samt på Importera.