Golfterminal

Svar

På skärmen står det ingen kontakt med GIT
Det står alltså inte klubbens namn på skärmen och orsaken är att datorn inte haft kontakt med GIT och kan logga in med klubbens id. Steg ett är givetvis att starta om datorn/terminalprogrammet. Kommer det fortfarande inte upp har datorn inte kontakt med internet. Finns det internet i andra delar på klubben som fungerar? Om så är fallet kolla kopplingar till datorn såsom switchen i terminalen, sitter kablarna i ordentligt, är kablarna hela, starta om switchen genom att rycka nätsladd. Starta om datorn igen. Fungerar det inte nu heller kan man prova att ta kabeln som går in i switchen som kommer från klubben och skall ge switchen internet att fördela, ta den kabeln direkt in i datorns nätverksuttag, starta om datorn. Nu kan man utesluta/konstatera att switchen är problemet. Fungerar det fortfarande inte får man kolla sina egna nätverk. Sitter det någon mer router/switch på vägen som behöver startas om? Är det rätt kopplat i serverrummet? Har man gjort någon förändring av nätverket såsom kanske bytt modem, ip-inställningar, brandvägg m.m. Kontakta er nätverksleverantör om ni är osäkra.

Jag kan inte logga in med mitt kort
Oläsligt kort eller det händer absolut inget alls när jag drar mitt golf-id kort. Är det många kort som är oläsliga kan man behöva kalibrera om kortläsaren. Har man rättigheterna som användare för klubben kan man göra det själv annars kontakta supporten för fjärrhjälp. Alternativt kontrollera sitt egna kort om det är skadat. Reagerar det inte alls när man drar korten bör man kolla så att kortläsarens usb-kontakt sitter i datorn. Gör den det, prova att dra ut kontakten, sätt i den igen, starta om datorn. Fortf ingen kontakt när man drar kort och inga kablar är synligt skadade kontakta supporten för utbyte av kortläsaren. I manualen hittar man hur man monterar bort den gamla och i med den nya.

Kan inte betala i terminalen
Kortbetalning ej möjlig. Om något har stört betalenheten såsom nätverksproblem, eventuella strömproblem så kan den ”låsa” sig. Detta beror på att det med betalning är känsligt och enheten behöver ett jämnt flöde av både nätverk och ström. Skulle det låsa sig så är första steget att öppna terminalens baksida. Lokalisera betalenheten. Man känner igen den då det sitter ett blått batteri (Spole) i vänsterkanten. Precis jämte den blåa spolen sitter enhetens strömsladd. En svart sladd med en rund kontakt. Ta ur den och låt enheten vara strömlös i några sekunder, sätt sedan tillbaka strömsladden. Starta om datorn och efter det bör det bli ”gröna” siffror i framkant på skärmen som tyder på att CB gjorts korrekt. (Kassaavslut). Samt att inget felmeddelande står på skärmen. Kontrollera att det även finns papper i kvittoskrivaren. Sätt i ny rulle om den är tom. Är det fortsatt problem kontakta EVRYs support.

Jag får inga scorekort i terminalen
Kontrollera att skrivaren har papper korrekt monterat och är påslagen. Åtgärda om det är slut på papper eller om det har fastnat papper. Starta om skrivaren på baksidan med dens on/off-knapp. Vart finns printersevern på klubben?
Kan man där se om skrivaren har kontakt i nätverket? Står det klart i printerservern på terminalskrivaren testa igen att få ut et scorekort. Händer det fortf inget och ni får ut scorekort på samma slinga i tex receptionen/shopen kontakta supporten. Har ni samma bekymmer på hela klubben kontrollera era slingor i git med datum, slope och att avstånd från alla tee finns på hålen osv. Man har inte ändrat på tex ip i nätverket? Kolla med er nätverksansvarige om ni tror att så är fallet.

Jag får inget kvitto
Kommer det inget kvitto vid betalning? Kontrollera så att det finns papper kvar. Får man ut handicaphistorik? Fortf inget kvitto/handicaphistorik efter omstart av dator och man har kontrollerat att det finns papper kontakta supporten för vidare felsökning.

Jag får ingen bild på skärmen
Kontrollera att det är ström fram till terminalen. Datorns on/off-knapp lyser den? Om inte prova att trycka igång datorn. Händer fortf inget med att knappen tänds kontrollera att strömsladden sitter i som den skall. Har andra delar i terminalen ström? Har strömsladden till skärmen hoppat ur? Har vga-kabeln mellan datorn och skärmen lossnat? Lyser det en diod på baksidan av skärmen? Kolla gärna i manualen ang skärmen. Kan man konstatera att skärmen är kass? Eller är det datorn som är problemet? Dyker det upp någon form av bild text på skärmen är det förmodligen kablar eller datorn som är problemet. Fungerar det fortf inte efter omstart av datorn kontakta supporten för vidare felsökning.

Jag kan inte trycka på skärmen
Kontrollera att kablarna mellan skärm och dator sitter i. Prova att lyfta ur USB-kontakten från datorn och sätt tillbaka den. Starta om datorn. Ring supporten på EVRY One Halmstad om det inte hjälper för att via fjärrstyrning starta en ny kalibrering.

Inget liv alls i terminalen
Kontrollera att det är ström fram till terminalen. Kontrollera att strömbrytarna inne i terminalen är påslagna. Är allt avstängt eller finns det någon del som får ström?
Om det finns ström i kabeln fram till terminalen men att terminalen ändå är helt svart (skärm, switch, dator m.m) kontakta supporten.

Får inga scorekort
Kontrollera att skrivaren är på och att det finns scorekort. Kan man printa från tex receptionen ut på terminalens skrivare? Får man ut scorekort på andra ställen på klubben? Se mer under FAQ Ontag om ni inte får ut scorekort nånstans. Kontrollera eran printerserver om den inte ligger lokalt på terminalen. Är den startad osv. Har den kontakt med terminalskrivaren? Ligger den lokalt på terminalen kontakta supporten.